top of page
Zoeken

Lente Fotowandeling op 2 mei

Ontdek hoe je je eigen stijl en sfeer aan jouw foto's geeft en leg vast wat de lente voor jou is!


Met een fotowandeling gaan we samen op pad om de natuur te verkennen, en geef ik je onderweg tips en tricks mee over hoe je je eigen sfeer en stijl aan een foto kunt geven. Nieuwe inspiratie, net een andere kijk, een technische instelling, een andere invalshoek of simpelweg 'een ander knopje'. Tijdens de fotowandeling gaan we in het moment fotograferen op inspiratie, en heb je de mogelijkheid de dingen uit te spreken waar je tegenaan loopt, wat je mist in een foto, of hoe je nou dat gevoel vastlegt wat je hebt bij het moment en wat je ziet. Bewust(er) kijken naar wat jij ziet, en hoe je dat in een foto overbrengt.


Op dinsdag 2 mei (in de meivakantie)

Van 10:00-12:00

Locatie Arboretum in de Lutte, Overijssel (bomentuin)

Jouw investering is 50,- euro

Je gaat naar huis met nieuwe inspiratie, wat nieuwe kennis of mogelijkheden, en een fijne wandeling in de benen met verwondering over de natuur.


Wie ben jij?

Je fotografeert misschien al langer, maar mist soms net dat ene in je foto, of je zoekt naar nieuwe inspiratie, meer van jezelf in een foto kunnen leggen. Vanuit mijn eigen kijk neem ik je mee in de mogelijkheden die er zijn, en hoe je weer kunt verbinden met je eigen inspiratie in het moment. De technische elementen zijn voor mij manieren om een foto datgene te geven wat ik ergens bij beleef. En soms is het gewoon fijn om eens samen op pad te gaan, extra ogen mee te laten kijken, en je weer bewust te worden van waar je staat en wat je wilt met jouw foto's. Een onbevangen ontmoeting in de natuur, met een serie lentefoto's als resultaat.


Opbouw van de wandeling

We staan even stil bij dit seizoen, bij onze eigen inspiratie, en gaan kijken naar wat we daarbij beleven. De beleving maakt dat je iets voelt bij een foto, als je die weer ziet. En hoe leg je die nou in je eigen beeld? Dat heeft alles met stijl, licht, kleur, etc. te maken. Ik leg je hier meer over uit en reik je in het moment mogelijkheden aan die je kunt uitproberen om die sfeer of stijl aan je beeld mee te geven. Zodat een foto jouw beleving bevat. Het lentegevoel!


Hoe kijk je naar licht, en hoe werk je hiermee in een foto?

Hoe werk je met licht, onderbelichting en overbelichting, voor het creëren van een bepaald effect of sfeer?

Als ik iets zie, hoe leg ik dan precies die beleving vast op mijn foto?

Ik mis iets in mijn beelden, hoe stop ik meer van mezelf in mijn foto's?

Wat is het echte lentegevoel, en hoe leg ik dat vast?

Snel bewegende insecten, hoe pak je dat aan... Of, de kleuren van de lente en het licht, hoe leg ik dat vast?


De lente is zoveel wat tot leven komt, maar ook een seizoen van contrasten. Het kan grauw zijn, regenen, maar ook het licht keer meer terug, het eerste blad groeit aan de bomen, de insecten komen weer tevoorschijn, bloesems bloeien, bomen komen in groei en bloei. Vogels gaan op zoek naar partners en bouwen nestjes. Wat is voor jou de lente, dit seizoen?Ik werk in elke situatie met een ander recept en zoek in mijn beelden naar die beleving. Ik gebruik allerlei technische instellingen om dat te wijzigen in elk moment, totdat het beeld voor mij klopt. Ik kan je meenemen in hoe je stilstaat bij je eigen beleving en inspiratie, en hoe je dat tot uiting brengt in een foto. In het moment, tijdens de actie, is dat heel prettig omdat je juist dan beleeft en fotografeert! Niet alleen maar uitleg dus, maar in het moment aan de slag en proberen en finetunen!


De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

We zijn met een groepje.

Je kunt vragen stellen en je krijgt een oefening mee.

Naderhand kunnen we gezellig napraten/koffie drinken bij de Schenkerij/het restaurant bij de bomentuin.

Consumpties voor eigen rekening.


Voel je welkom om mee te gaan! Je kunt je opgeven per e-mail naar info@authentique.nu Of bel me even op 0643219954

Hartelijke lentegroet,


Lieke Zengerink

Authentique

Enschede


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page