top of page
Zoeken

Het belang van verbinding

In deze crisis is het soms best lastig om nog te focussen op wat belangrijk is voor jou. Maar ik heb gemerkt door mijn werk te blijven doen, momenten van rust, bezinning & creativiteit te creëren, komt er een rustpunt. Een anker in mezelf, en in de mensen waarmee ik op reis ga. Ik neem je mee in deze fijne sessie die ik deed aan het begin van de corona crisis, toen we net weer mochten reizen. Ook nu is tijd samen, de verbinding, zo belangrijk. Juist nu.Samen op pad. Er is veel wat niet kan momenteel, maar wat kan er wel?


Lydian wilde een fotosessie samen met haar zoon, dit stond nog op haar wensenlijstje. We hebben elkaar al eerder ontmoet en gezien - toen boekte zij een Wild Woman session. Wat een stoere vrouw die helemaal haar eigen weg volgt. Het voelt spannend, want het is de eerste opdracht na de lockdown. Je mag weer reizen voor je werk, en daar ga ik dan, op weg naar Groningen. Elke keer voelt het weer speciaal om op avontuur te gaan en mensen te fotograferen in hun eigen omgeving, waar ze ook vandaan komen! De connectie is waar het om draait, en dan is afstand slechts iets om te overbruggen.Lydian tijdens haar Wild Woman session zie je hierboven.Eenmaal aangekomen is het even wennen, we mogen niet aanraken, knuffelen of andere intimiteit tonen. We houden afstand, ik was mijn handen meerdere malen, we doen voorzichtig, maar willen ook iets moois maken. We vertrekken in eigen auto richting het prachtige natuurgebied: ''het hoog en laag bos!'' zoals Benjamin het noemt. Daar waar je van hoog naar laag kunt lopen, als een achtbaan vol avontuur.


Onbevangenheid en emotie


Benjamin is ietsje verlegen maar vertelt me al gauw over zijn geweldige fantasieën. Hij praat over onderwater werelden, gevangenissen, deuren, sleutels, tekenfilm-figuren. Hij ziet alles levendig om zich heen, hij neemt me me mee in zijn wereld.


Ik vind het heel mooi om dit soort reportages te doen en het op documentaire wijze vorm te geven. Ik wil niet sturen en poseren, omdat dan de magie tussen mensen verdwijnt. Die komt tevoorschijn als je mensen laat zijn, dat volgt - dat is de lijm. De liefde en de gebaren, hoe ze praten. Dat is wat ik wil vangen, dat is wat mensen en hun band uniek maakt. Dat zijn echte verhalen, die ik wil vertalen.


Eenmaal aangekomen in het bos is het eventjes wennen, maar al gauw krijgt Benjamin in de gaten dat hij gewoon lekker mag spelen. Het is altijd hard werken, kinderen fotograferen, want je moet er achter aan rennen! ;-) Ze zijn snel, onvoorspelbaar, en vol verwondering. Ik word zelf ook weer even kind. Ook zie ik aan Lydian dat ze weer speelt, lacht, meegaat in de onbevangenheid van haar kind. De band tussen hun is zo sterk, dat is voor mij ook voelbaar. Dit ontroert me altijd als ik aan het fotograferen ben, om te zien hoe mensen van elkaar houden, wat ze voor elkaar betekenen, wat hun aan elkaar bind.

Met zijn grote ogen kijkt hij vol nieuwsgierigheid in de lens. Hij komt steeds meer los, vermaakt zich in zijn eigen wereld en keert soms terug naar deze. We lachen, rennen, (ik zit in het zand, en vooral ook onder het zand), hebben af en toe een verstild gesprek, en genieten van de omgeving. De schapen vindt Benjamin een beetje spannend, en steeds is de hand van zijn moeder een baken van vertrouwen. Als hij haar voelt kan hij weer gaan, trekt hij haar mee en gaan ze op pad. Als het even spannend wordt, is zij weer daar. Prachtig om te zien; de verbinding tussen moeder en kind.
Lydian spreekt over de intense periode in quarantaine, en haar scheiding twee jaar geleden. Ze vertelt hoe ze met pijn in haar hart haar zoon soms moet missen, en dat het dan net voelt of ze een arm of been van haarzelf mist. De quarantaine zorgde ervoor dat ze meer tijd met elkaar konden doorbrengen, wat hun band nog meer heeft versterkt. ''We zaten in het begin echt een beetje opgesloten met zijn tweetjes, we gingen nauwelijks de deur uit - alleen nog voor boodschappen. Dat was best even wennen, normaal heb ik een best druk en actief leven. Maar het heeft ook iets moois gebracht. Onze band is nog zoveel hechter geworden, daarom voelde het juist nu goed om deze fotoshoot te gaan doen.'' Ze zaten in hun eigen bubbel, wat hun relatie goed heeft gedaan. Ondanks de maatregelen, gekke wereld en situatie; was er dit anker, deze mooie verbinding en relatie. Het is zoiets moois om er even bij stil te staan wat je met elkaar deelt. Om echt te voelen en doorleven wat het met je doet. Om de band te versterken, te vereeuwigen en te begrijpen. En voor altijd terug te kunnen kijken.


Foto's zijn als kleine ankers in dat moment. Je voelt en ervaart, beleeft zo veel als mens. De momenten vliegen voorbij, als je er niet even bewust bij stilstaat. Juist nu kan een fotoreportage zo'n anker zijn. Om even stil te staan, wie zijn wij? Buiten alle gekkigheid, maatregelen en wereldproblematiek? Wie zijn wij op dit moment?


Dat is voor mij, nou echt magie.Hoe gaat een lifestyle sessie in zijn werk?


- We hebben van te voren contact over een fijne locatie, die bij jullie past. Ik doe een voorstel of jullie vertellen me welke plek voor jullie helemaal fijn voelt. Waar je herinneringen aan hebt, of waar je samen graag komt.

- We gaan een ochtend of middag op pad en nemen de tijd om aan elkaar te wennen, het is echt een dagje quality time waar je even stilstaat bij jezelf en elkaar - genieten dus!

- Ik laat jullie lekker rond rennen, spelen, kletsen, en ik ren er echter aan ;-)

- We nemen een moment verstilling, zoeken een plekje om even rustig te zitten en te kletsen over jullie, wie jullie zijn en hoe jullie leven eruit ziet. Dit zorgt voor een verdieping en moment van rust, ook om even te landen in het moment en wat belangrijk voor je is op dit moment.

- Als het helemaal af voelt sluiten we de sessie af, soms is dit na 1,5 uur, soms na 2-3 uur. Het hangt er een beetje vanaf wat er gebeurd, met hoeveel personen je bent en hoe de kids zich voelen. (Geloof me, als het klaar is, is het klaar!)

- Ik voel altijd wanneer ik een reportage heb waar ik blij van word, en dat is vaak het moment dat we in overeenstemming besluiten dat het goed is zo. Er is dus geen tijdsdruk, ik ondervind namelijk zelf altijd dat het zo lastig ontspannen is met één oog op de klok.

- Na afloop ga ik de hele reportage uitwerken, selecteren en de foto's een voor een nabewerken. Een tijdrovend klusje, maar ook super leuk, want ik kan alle momenten opnieuw beleven. Ik zit dan ook vaak met een grijns achter mijn computer de reportage uit te werken!

- Je ontvangt als ik hiermee klaar ben de foto's digitaal, je hebt geen extra kosten met nabestellen van foto's omdat de familiesessies altijd in totaal worden afgenomen. Je betaalt dus één prijs, voor de hele reportage & de digitale bestanden.

- Je kunt nu besluiten om een album door mij persoonlijk te laten ontwerpen afgestemd op jullie wensen, ik raad het echt altijd aan om of afdrukken of een album te bestellen - foto's komen namelijk echt tot leven als je ze in handen hebt.

- De albums worden handgemaakt door mijn leverancier en in elk product zit liefde. Je hebt ze in klein & groot formaat, aparte & tijdloze designs, leer/linnen/suede.

- Je kunt ook kiezen voor het laten afdrukken van foto's, dit regel ik ook voor je. Of bijvoorbeeld een mooi cadeau zoals een cadeaubox gevuld met de mooiste prints. Aan jezelf, je ouders bijvoorbeeld of opa & oma. Of hang een foto groter aan de muur!


Nu heb je een kijkje gehad in een lifestyle reportage. Wil je meer weten of alvast voor de toekomst informeren of een sessie boeken? Stuur me dan een e-mail naar info@authentique.nu


Hier kun je ook meer lezen over deze reportages: www.authentique.nu/lifestyle


Liefs, LiekeVolg je mij al op Facebook?

71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page