top of page
Zoeken

De zakenvrouw in de spotlight

Bijgewerkt op: 8 jan.

Maar nu een beetje anders! We mogen steeds meer afscheid nemen van de 'Ik kan het' uitstraling, waarin we voornamelijk de producten, diensten en talenten in het DOEN verkopen. Ik gooi het als fotograaf over een andere boeg omdat ik geloof in authenticiteit. Ik geloof in de unieke kwaliteiten en kracht van een individu. Hier lees je hoe dat eruit ziet, en waarom je juist hiervoor kiest voor jouw bedrijf.

Van 'Dit kan ik' naar 'Dit ben ik!'


De Ondernemer

Als je een eigen bedrijf runt, ben jij de drijfveer van jouw bedrijf. Jij bent de motor, het kloppende hart én de filosofie. In de zakenwereld wordt vaak reclame gemaakt met een 'dit kan ik' mentaliteit, je kent ze vast wel; de reclames waarin producten of diensten worden aangeprezen die alleen iets vertellen over het product of de dienst zelf, maar niets over de inhoud of de filosofie erachter. Het gevolg is dat het je niet bijblijft, A maakt een computer, en B maakt ook een computer. Wat is dan het verschil? Het verschil zit in de drijfveer, de unieke talenten, de persoon en de visie achter het product. Apple doet dit bijvoorbeeld uitstekend; zij verkopen niet alleen een product; zij verkopen een gevoel, een beleving. Waarom werkt dit dan beter? Omdat het je iets doet, je kunt voelen waar het over gaat en dat maakt indruk. Dit geldt ook voor de promotie van je eigen zaak: durf je te onderscheiden van de rest door te laten zien wat jou uniek maakt! Gooi het standaard-format uit het raam en begin opnieuw: begin bij jezelf. Daar ligt namelijk jouw unieke kracht! ''No one else is you, and that is your power.''


Dit ben ik!

De vrouw die ik heb mogen fotograferen is een ervaren zakenvrouw. Zij heeft al veel succes op haar naam staan en doet baanbrekende dingen in de management & advies-wereld. Maar altijd op haar eigen manier. Dat maakt haar ook zo krachtig en bijzonder; ze gelooft in zichzelf en haar eigen kennis en visie. ''Dit ben ik!'' Straalt zij uit. Ze vertelt mij dat ze nu eens niet op de zakelijke manier gefotografeerd wil worden, maar dat ze samen met mij iets anders wil creëren. Een uitstraling die meer zegt over wie zij is. Ze gelooft dat ik iets heel anders in haar naar voren kan halen.... En dat is gelukt!


Slim & Stout

Wat ik doe is kijken naar de mens die ik voor me heb. Deze vrouw ken ik, maar nu zoom ik in. Hoe voelt zij zich, wat straalt ze uit, waar staat zij voor? Ik bekijk haar website, lees haar teksten, haar visie, haar inspiratie en voel mee in wat zij wil bereiken en vertellen aan de wereld. Haar missie, die is duidelijk; iedereen is een beetje Slim & Stout; op zijn eigen manier. Durf je te onderscheiden, en geloof in je eigen unieke kennis. Trek de stoute schoenen aan!''Ik kon het niet laten!''

Gelukkig wordt er ook genoeg gelachen tijdens de fotoshoot, en juist even niet serieus zijn zorgt voor ontzettend leuke platen die je ook weer voor je marketing kan gebruiken op bijvoorbeeld social media met leuke quotes, spreuken of tekst waarin mensen jou leren kennen.


''Iedereen is een beetje Slim & Stout!''

Ik word zo blij als ik kijk naar deze foto's. Ik zie vol overgave een persoonlijkheid die zich durft te tonen, een kracht die zich niet omver laat blazen. Maar ik zie ook de zakenvrouw, het spelende kind, de sterke vrouw, de wijze Sjamaan, en de stilte in haar. Wat een reportage! Eén die zij, in alle facetten kan gebruiken en kan zeggen; Dit ben Ik. Als je met mij in zee gaat; is dit wat je krijgt.
''She who is brave, is free.''


''Hoe stiller je wordt, hoe meer je kan horen.''Je ziet zo veel verschillende kanten van haar, en dat vind ik zo geweldig aan een portretreportage. Daarom plan ik ook een dag vrij voor een portretreportage. Waar je ook zit in het land, ik kom naar je toe en we maken er een dag van die draait om jou. Waar jij voor staat als ondernemer en als mens. Met recht een reportage, die allerlei verschillende kanten van jou laat zien.


Dit is: Brigitte Hooijmans OM Management & Advies http://www.ommanagement-advies.nl/

Slim & Stout www.slimenstout.nl


Welke foto is jouw favoriet en waarom? Ik hoor graag wat jij ziet in die foto. Laat hieronder je reactie achter en ik zal met plezier jouw bericht lezen!


Ben jij geïnteresseerd geraakt in een portretreportage? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek; stuur een mailtje naar info@authentique.nu Ik ontmoet je graag!


Warme groet, Lieke Zengerink

Authentique Art & Advice201 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page