top of page
Zoeken

''He said YES!''

Het fotoverhaal van het huwelijksaanzoek wat mijn aanstaande schoonzus aan mijn broer deed. Het is zo bijzonder om hier bij te mogen zijn, en deze 'life-changing' momenten vast te leggen voor mensen.Mijn broer en zijn vriendin wilden graag een liefdesreportage bij mij boeken. Een week voordat de fotoshoot gepland stond kreeg ik een mysterieus berichtje van mijn aanstaande schoonzus: ''He Lieke! Kan ik jou komende week ergens nog even een keer bellen? Ik wil nog iets overleggen voor de fotoshoot zaterdag... '' En na even kletsen vertelde ze mij dat ze van plan was om hem tijdens de fotoshoot ten huwelijk te vragen! Ik heb geloof ik even gegild en rondgedanst, want - wauw - om dit te doen en hierbij te zijn is fantastisch! Ik dacht wel direct: oh jee, wat gaat hij zeggen? Hoe gaat hij reageren? Wat een enorm spannende situatie!


We hebben samen een plannetje gemaakt om het geheim te houden en toch subtiel een hint te geven tijdens de shoot zodat zij het aanzoek in kan zetten. Tijdens mijn concept 'op reis door je relatie' stel ik altijd vragen over de relatie waardoor je dichter bij elkaar komt en weer even terug gaat naar wat je samen allemaal hebt meegemaakt en waarom je bij elkaar bent. Dus het idee werd om dan op een mooie plek te vragen: ''Hoe zien jullie je toekomst samen?''.


De zenuwen hingen goed in de lucht, ik was zelf al de hele ochtend zenuwachtig en ook aan Hilde was het te zien. We hebben eerst (geprobeerd) om een mooie serie te maken vóórdat het aanzoek kwam. Je wilt toch ook prachtige beelden hebben van elkaar in andere setting. En om even te wennen aan de camera, en aan het idee!!Tijdens de sessie komen ze steeds dichter bij elkaar, en het raakt me nog als ik het erover heb; wat een liefde werd er zichtbaar. Wat een liefde delen zij voor elkaar. Zoveel passie, maar ook zoveel plezier en verbinding. Ik heb zo genoten tijdens deze sessie, door alles wat voorbij kwam en gedeeld werd. Door het concept zo in te richten met vragen en persoonlijke aandacht krijg je zulke mooie momenten en daardoor mooie beelden. Kijk met me mee...

We hebben daarna een prachtige plek uitgekozen, waarna ik even een blik gaf aan Hilde om te checken of dit dan dé plek zou worden. Met een zenuwachtige blik schud ze: ''ja!'' en we lopen al giechelend naar deze plek. Marc lijkt de spanning wel te voelen, maar kan niet helemaal volgen wat er gebeurd. Daar hebben zij zich even omgekleed, heeft Hilde stiekem het T-shirt aangetrokken met daarop: ''Will you marry me?'' en gauw een trui eroverheen zodat ze straks haar boodschap kan onthullen. Ze stopt het doosje met daarin de twee armbandjes voor het aanzoek in haar broekzak en we beginnen te praten.... ''Hoe zien jullie je toekomst samen?'' Marc antwoord: ''Ik hoop dat we heel lang bij elkaar blijven, ik hou van je en hoop samen met jou oud te worden.'' Dan is Hilde aan de beurt. Ze pakt het doosje... en Marc kijkt een beetje verschrokken: wat gaat er gebeuren? Is dit wat ik denk dat het is?Dan... zonder al te veel inleiding springt ze zo het diepe in en trekt haar trui uit; met de grote vraag op haar T-shirt! Hij weet niet wat hem overkomt. Eerst is er schrik... Dan is er angst... En vervolgens heel veel liefde en ontzag voor de vrouw die voor hem staat. Zíj die deze vraag stelt, aan hem. Zo onverwachts, hij moet even slikken. En even komt er voorbij: ''Ik ben toch de man... moet ik dit niet doen?''. Er is zoveel emotie, en stilletjes leg ik al deze momenten vast. Want ja, het leven is niet alleen rozengeur en maneschijn, het is nogal wat - zo'n commitment. Ik vind het zo mooi dat het een échte reportage is geworden, vol echte emoties en beleving.
Ze komen in een stroomversnelling terecht, een achtbaan bijna aan emoties. Er komt zoveel voorbij, en hij zag dit totaal niet aankomen. Ik besluit ze even de ruimte te geven, want zo'n camera op je neus is toch ook wel een beetje spannend op dit moment. Ze krijgen even de kans om te praten, en Hilde krijgt de kans om even uit te leggen en te vertellen wat ze eigenlijk voor het aanzoek had willen zeggen. Het ging allemaal zo snel! Dan kijk ik even stiekem om het hoekje en zie hoe ze aan het genieten zijn van elkaar en mij helemaal vergeten zijn. En dat is precies wat ik wil! Niet storen, maar aanschouwen en vastleggen wat er is. Ik zie hun intieme band en het raakt me iedere keer als ik de foto's zie. En dan komt het grote moment, en zegt hij: ''JA! Ik wil met je trouwen!''

Hij schreeuwt, ontlaad, rent een rondje en komt weer terug in de armen van zijn verloofde. Er wordt gevierd, gekust, geknuffeld en gehuild. Samen gaan ze verder, samen gaan ze hun leven tegemoet. Een dag om nooit meer te vergeten. En de foto's... die spreken voor zich. Kijk maar!
Liefde is.... je vriend ten huwelijk vragen! <3 Heb jij interesse in een liefdesreportage óf wil je dat ik bij jouw aanzoek aanwezig ben? Neem dan contact met me op via info@authentique.nu om de mogelijkheden te bespreken! Ik hoop dat je genoten hebt van dit liefdesverhaal en van de foto's! Liefs, Lieke


 

© Photography & Writing

Lieke Zengerink

Authentique | Art & Advice


1.246 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page